Werkwijze

De Dienst Ondersteuningsplan (D.O.P.) gaat samen met jou en de mensen die belangrijk zijn voor jou op zoek naar antwoorden op jouw vragen en vragen van de mensen rond je.

We helpen jou je leven in eigen handen te nemen door jou en de mensen die jij nodig hebt te versterken. Zo kan je zelfstandig verder werken aan je toekomst.

Aanmelding

Alles start bij jouw aanmelding. 

Aanmelden kan je steeds zelf doen, of iemand anders kan dit voor jou doen als je hiervan op de hoogte bent. 

Bij de aanmelding luisteren we naar je vraag en geven we kort een uitleg over D.O.P. We nemen enkele gegevens van jou op om je aanmelding volledig te maken.

Kennismaking

Een medewerker uit jouw regio neemt met jou contact op om een afspraak te maken. De afspraak kan doorgaan bij jou in de buurt of bij jou thuis.

Tijdens deze eerste afspraak – het kennismakingsgesprek – legt de D.O.P. medewerker uit aan jou en personen die voor jou belangrijk zijn op welke manier wij ondersteuning kunnen bieden.

Na dit gesprek geef je zelf aan of je wil starten met D.O.P.
Indien gewenst zal de aanmelder ook op de hoogte gebracht worden. 

Jouw vragen en noden

Als je beslist om samen te werken met D.O.P. starten we hierna het proces.

Een D.O.P. kan je maximaal één jaar ondersteunen, dit geheel kosteloos.

Samen met de personen die voor jou belangrijk zijn – we noemen ze je steungroep - brengen we jouw vragen en ondersteuningsnoden in kaart.

We luisteren ook naar de bezorgdheden en vragen van je steungroep.

Samen gaan jullie op zoek naar antwoorden op maat voor je vragen of ondersteuningsnoden, D.O.P. ondersteunt je hierin.

Ondersteuningsplan

Bij het afronden van onze ondersteuning  krijg je het ondersteuningsplan dat we samen tijdens het proces gemaakt hebben.
Hiermee kunnen jullie samen verder aan de slag.


Als blijkt uit de gesprekken dat je meer intensieve en gespecialiseerde ondersteuning (van het VAPH) nodig hebt, dan kunnen we ook samen met jou een ondersteuningsplan Persoonsvolgend Budget (PVB) opstellen.